#18

Tian Yi Square
Igår kväll var vi ute på en guide tur med klassen inne i ena centrumet (de har två stycken), finns många fina parker i Ningbo och gott om affärer, känns dock som det är samma saker överallt som alltid. En och annan liten butik som sticker ut men då får man leta lite.

Försäljare finns det gott om såklart, men de är inte lika jobbiga här som de var i Shanghai. De har sina små knep för att man inte ska ignorera dom. Den bästa hittills har varit en kvinn a, vi gick in på en park strax innan åtta på kvällen. Hon startar konversationen med "Hello ladies we're closing eight o'clock" när man svarat på det så började hon den klassiska "want to buy watch, DVD, shoes...?!" de har sina knep en del, fast alla är inte lika bra. Haha den sämsta var "Hello madam, you're beautiful, I love you, want to buy watch, DVD...?!" för jag vill absolut köpa saker av dig för att du "älskar" mig efter en hundra dels sekund, big no no!

Sinoteket bjöd på middag i slutet av dagen på restaurangen Lao Wai Tan, AC hade gått sönder och vi skulle sitta på övervåningen under köket. De hittade en fläkt tillslut som tur var för vi skulle få prova på stark mat den här gången. Stark mat är alltid starkt, sen finns det olika nivåer på det och det fanns några rätter med fart i! En av rätterna var manet med lite grönsaker till. Svårt att beskriva smaken men det var lite syrligt samtidigt som det var sött, själva konsistensen på manet var slemmigt fast krispigt inuti, kan tyvärr inte svara på hur det är tillagat! Ångkokad plattfisk men den var smaklös och slemmig, sparris med chili - den var det fart i på riktigt! Tofu, kyckling grytor, biff med grönsaker och allt var tillagat med chili förutom några gurkrätter.
Vårt klassrum samt en av ledarna från Sinoteket

Dagen bestod mest av föreläsningar, den första var en kinesisk man som välkomnade oss och berättade om universitetet, ca 20 000st studenter studerar på heltid. Lektionen efter lunchen hölls av en kinesiska kvinna och den handlade först om piktogram mot dom kinesiska tecknen (deras utveckling genom historien kan man säga) och slutligen skillnaden mellan kinesisk & västerländsk reklam. Intressanta ämnen och det roligaste var piktogramen, kan känna igen några kinesiska tecken nu efter det i alla fall! Men som sagt, kinesiska språket tar långtid att lära sig tyvärr, beroende på din egna förmåga att lära dig saker också.
Vädret idag kan beskrivas som "svensk sommar med ishavsvindar" (citerat av Michelle Nyroos). Morgondagen kommer att bestå av ett besök på den fabrik som vi ska hjälpa att ta fram en grafisk profil åt, samt en liten "affärslunch" som kan bli intressant...kanske får åsnepenis som anses vara en väldigt fin delikatess i Kina! Efter lunchen ska vi vidare till ett kinesiskt tryckeri, sen får vi hitta på vad vi vill tills det är dags att sova.

Jag börjar bli irriterad på att det aldrig finns servetter eller toapapper någonstans, utan man ska ha med sig eget och det är inte alltid man har det i bakhuvudet när man är van att det är standard. Nu har man lärt sig det som tur är, men fortfarande irriterande när man råkar glömma och får hålla sig ytterligare en stund till! Well well..HARÉ

Kommentarer
Postat av: Lars

Du får gå min kurs:Hur man undviker att bli tilltalad av försäljare. Finns snart på nätet....hehehe.

2011-04-11 @ 21:59:33
Postat av: Gunilla

Hej

Det lät inget vidare att äta manet, du har verkligen växt i ditt ätande. Bra gjort!!!!

2011-04-11 @ 22:23:55
Postat av: Marika

Hej LindisDet är jätteroligt att följa din resa på bloggen, du har sett en hel del & ätit också ett & annat !!!Ha det så bra

Kram Marika

2011-04-12 @ 15:01:06
Postat av: Lilli

Pappa: Hehe den ser jag fram emot!Mamma: Thanks to you! Inte varje dag man får prova på manet..Marika: Hejsan! Ja det är riktigt intressant och roligt =) Haré fint du med, kram.

2011-04-12 @ 17:47:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0