#35

This song is only set for you


Landet Nästan som ständigt förändras


Kommer kännas konstigt att flyga ifrån Kina och kommer ta en stund innan man fattar att man är tillbaks till Sverige. Läskigt hur man kan anpassa sig så fort med miljöombyten och hur en del vanor verkligen sitter som berget!
Gick runt inne på en affär och var i mina egna tankar en dag, helt plötsligt störs jag av att någon säger; nee-hao. Fattade inte varför hon sa hej på kinesiska tog en stund för mig att koppla att jag fortfarande befann mig i Kina! Tråkigt att de gillar västländerna lite väl mycket att man kan känna sig som hemma. De bygger precis överallt och river gammalt, tycker att de borde behålla den kinesiska stilen istället....guiden i måndags berättade att från åkrar till nybyggda skyskrapor i Beijing tog bara 20 år. Kan förstå att de bygger på höjden istället för bredden när befolkningen är enorm, bara i 'lilla' Ningbo bor det ca 6 miljoner människor.

Helt klart värt att åka till Kina, ångrar inte att jag valde resan istället för praktik. Lite kul att jämföra sina fördomar nu om man hade rätt eller inte, kineserna har överraskat mig några gånger annars var det som jag trodde med trafiken etc. Vill absolut resa tillbaka för att se allt man missat för det finns enormt mycket att skåda. Är sugen på att åka ut till fastlandet och se det 'riktiga' Kina, nu har man bara sett den moderna kusten.


Om det går som det ska, vilket man aldrig kan veta utan man får räkna med allt, ser tiderna ut såhär;

Torsdag 5 Maj

02:30 (Beijing tid) Planet lyfter från Beijing

08:50 Landar i Moscow

10:50 Lyfter från Moscow

 

Fredag 6 Maj

10:55 (Svensk tid) Landar på Arlanda

15:35 Tåg från Stockholm C

ca 19:00 Skövde

 

 

Moder natur väckte nog alla på hotellet med en rejäl åsksmäll i natt, trodde först att klockan var fem så två timmar mindre sömn än beräknat var inte farligt. Med min tur var den självklart lite innan tre och kunde inte somna om! Ska ta en soffrodel i parken senare fall jag ska orka resa hem för på planet blir det inte mycket sömn.

 

 

Ska bli skönt när man kommer hem att lägga sig i sin egna säng, träffa alla underbara människor och 

äta ordentlig MAT så man blir mätt någon gång..

ByeBye China - Hello Sweden!


#34

Var inte jätte kul att vakna till en grå himmel när det är näst sista dagen i Kina, som tur är har det inte regnat och det är bara vinden som är lite kylig. Spenderat halva dagen längs med den stora shopping gatan och resterande tagit det lugnt och börjat fundera på packningen, ikväll ska vi kanske träffa klasskompisarna som är här i Beijing samt Wei Wei. Hoppas på en sista utekväll innan hemfärden!
Fick oss en kopp tea inne på ett konstgalleri hos Yang (art directorn). Mycket trevligt och det gröna teat smakade bra trots att det inte var mjölk till. Yang samlade på mynt för lycka (hans tyskavän hade sagt det), hade både en från indien och tyskland, då frågade Michelle om han inte ville ha en svensk krona och han blev jätteglad!

LATER

#33

Himmelska fridens torg
På förmiddagen besökte vi parken där the Temple of Heaven står, fastnade dock bland kineserna som spelade ett traditionellt kinesiskt spel istället för att gå in till templet. Det är som att trixa med en fotboll men istället är det en fjäder med en tyngd i botten, inte så lätt i början. Kineserna blev riktigt imponerade av mig & Marika!
Blev en sväng inne på Pearl Market där försäljarna försökte tjata hål i huvudet på oss, hittade en avdelning där det var lugnt och halvt sovande kineser. Efter lunchen åkte vi tunnelbanan tillbaka till Himmelska fridens torg, blev självklart några turistfoton ihop med kineserna, fått förfrågan tre gånger denna dagen vilket känns skönt mot måndagens 21!
I kväll blir det lugnt med en promenad till gatustånden för att hitta något gott att tugga på...GODNATT
"Money is not a problem, the problem is no money"


#32


Till dagens äventyr var det frukost vid 07:00 och vi fick stressa lite då bussen gick halv åtta. Gruppen bestod av personer från Danmark, Tyskland, Mexico, Brasilien, USA(glömt vilken delstat) och San Diego, alla var mycket trevliga och lagom stor grupp på 13 stycken med oss fyra.
Första stoppet var där stenfigurerna står uppradade som vaktar gravarna - the Sacred way och tyvärr åkte vi bara förbi gravarna på vägen till nästa stopp som var ett kinesiskt "sjukhus". Man fick veta sin hälsa genom att de kände på ens puls (en del kollade på tungan). Doktorn rekommenderade att jag skulle köpa mediciner för att förhindra framtida besvär för att min inre energi var i obalans, vet inte om man ska tro på det då det var gratis...innan sista aktiviteten svängde vi in på en jadefabrik där vi även fick lunch!
Mätta och belåtna gasade bussen upp för bergen och vi var äntligen framme vid muren!! Var en väldigt häftig känsla att få se den berömda muren och få en uppfattning om hur det var för de kineser som byggde den!
På grund av högtiden (att det blir lätt trafikstopp) ville guiden att vi skulle komma iväg fortast möjligast för att slippa fastna i en buss, men jag hade lätt kunnat skippat jadefabriken och sjukhuset om jag fått mer tid på muren, men är nöjd att jag fått stått på den vilket var huvudsaken idag! På de två timmar vi fick hann jag, Hannah & Michelle komma till ett av de högre ställena. Marika & Riley (killen från San Diego) 'sprang' så de hann lite längre upp men jag kände att det räckte för min del...runt 1 kilometer till den platsen innan vi vände.
Har precis kommit tillbaka från en liten sightseeing runt området, hittade en shoppinggata längre bort och vi fastnade på ett kinesiskt galleri. Mycket vackert och konstnären var duktig men prisklasserna är alldeles för höga, om man vinner på lotto kanske - har aldrig skadat att titta i alla fall! GODNATT

Var bara tvungen att lämna bevis på att jag varit där; "Lilli 2/5-11"

#31

I don't know where I'm going but I sure know where I've been

Gårdagen blev inte alls enligt planerna och det var INTE min dag. Positiva är att den började och slutade bra! Landade i Beijing 21:00 istället pga av trafikstockning och väder(det var soligt?!). Det var turbulens hela vägen för vi flög över ett åskväder och självklart kunde inte kineserna sitta fast spända i sina stolar. Dock inte den jobbigaste turbulensen jag varit med om, var inget mot hur det var när vi flög till dominikanske republiken..

 

Taxichaufförerna i Beijing är svårare att kommunicera med eftersom alla inte kan prata engelska eller läsa för den delen heller. Efter sjätte bilen var det äntligen någon som ville köra oss till hotellet! Trafiken här är mycket lugnare och har inte hört så många som tutar än (kan vara att man blivit van vid allt oljud att det inte hörs längre..who knows)

 

Vårt nya rum är det bästa hittills, vi har ett kylskåp! Kallt vatten är det bästa som finns när det är såpass varmt på dagarna. Orkade med en kort sightseeing runt ena hörnet längre bort på gatan igår, blir troligtvis en längre runda i kväll!

 

 

 

Hela dagen har spenderats bland 'miljontals' kineser samt turister inne på the Forbidden City. Blev runt guidade av Leo som kunde knappt engelska, men jag tyckte han skötte det helt okej och fick veta en hel del om alla byggnaderna som såg likadana ut enligt mig. Vi var hans första utländska grupp, han var jätte nervös och ursäktade sig flera gånger. Kineserna är sådana att de aldrig vill tappa ansiktet, vill alltid väl och det ska vara perfekt jämnt!

 

Vi har blivit tillfrågade att vara med på fotografering 21 ggr (tvungen att räkna någon gång) och har troligtvis blivit fotograferade i 'smyg' minst tusen! Alla ska stanna upp för att titta och det är absolut inte diskret, helst så nära som möjligt att man nästan kan tro att de är halvt blinda. Vissa dagar är det hur irriterande som helst att man blir galen, andra märks det inte för man har vant sig. Snart hemma där ingen bryr sig och du kan gå på gatan ifred!

 

Morgondagens äventyr blir till the Great Wall of China & the Ming Tombs, wiiihooo! Det kommer bli awsome och mina fötter/ben kommer att protestera värre än någonsin, men det är värt varenda sekund av smärta - just keep on going! HARÉ


RSS 2.0