#16


Var underbart att gå upp klockan 05:45 denna morgon..var ett tag sen man gjorde fast efter man fått i sig lite mat i magen så blir man pigg! Hela klassen åkte buss till staden Suzhou (kinas "venedig" kallas så pga sina kanaler), som varit/är en handelsstad för siden. Mysigt och intressant att se en uråldrig stad jämfört med Shanghai med alla sina skyskrapor!
Lunchen blev på ett litet mysigt teahus, bestod av vårrullar med något grönt i och ris blandat med grönsaker till. Gott, blev riktigt mätt också! Där inne fick man ett bord i små rum som var dekorerade, vita väggar med bruna detaljer, snyggt!!
Självklart fanns det massa försäljare men det blev inget köpt idag, orkade inte plus att det var inget som jag ville ha heller. Annars var staden riktig mysig och vädret var perfekt, 20 grader men disigt.
Bussen tog oss sedan vidare till Ningbo där vi ska spendera våra tre veckor framöver. På vägen dit åkte vi över världens längsta bro över havet, Hangzhou Bay Bridge, såg tyvärr inte mycket då det är disigt plus att det var motorväg så kändes inte alls som några 36km. Bussresan var varm och stolarna tog nästan kål på min rygg så fick ingen ro, men det ska kännas att man lever ibland!
Väl framme på universitet blev vi indelade i två grupper, några skulle bo i studentlägenhet och resten på hotellet där vi nu bor, lite jobbigt att vi har släpat på lakan etc. i onödan men det positiva är att väskan blev lättare nu!
Ska strax iväg med klassen igen, bussen ska ta oss till Wanda Plaza där vi ska shoppa saker vi kan behöva (de som bor i lägenhet framför allt) sen blir det till att SOVA!
GODNATT

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0