#31

I don't know where I'm going but I sure know where I've been

Gårdagen blev inte alls enligt planerna och det var INTE min dag. Positiva är att den började och slutade bra! Landade i Beijing 21:00 istället pga av trafikstockning och väder(det var soligt?!). Det var turbulens hela vägen för vi flög över ett åskväder och självklart kunde inte kineserna sitta fast spända i sina stolar. Dock inte den jobbigaste turbulensen jag varit med om, var inget mot hur det var när vi flög till dominikanske republiken..

 

Taxichaufförerna i Beijing är svårare att kommunicera med eftersom alla inte kan prata engelska eller läsa för den delen heller. Efter sjätte bilen var det äntligen någon som ville köra oss till hotellet! Trafiken här är mycket lugnare och har inte hört så många som tutar än (kan vara att man blivit van vid allt oljud att det inte hörs längre..who knows)

 

Vårt nya rum är det bästa hittills, vi har ett kylskåp! Kallt vatten är det bästa som finns när det är såpass varmt på dagarna. Orkade med en kort sightseeing runt ena hörnet längre bort på gatan igår, blir troligtvis en längre runda i kväll!

 

 

 

Hela dagen har spenderats bland 'miljontals' kineser samt turister inne på the Forbidden City. Blev runt guidade av Leo som kunde knappt engelska, men jag tyckte han skötte det helt okej och fick veta en hel del om alla byggnaderna som såg likadana ut enligt mig. Vi var hans första utländska grupp, han var jätte nervös och ursäktade sig flera gånger. Kineserna är sådana att de aldrig vill tappa ansiktet, vill alltid väl och det ska vara perfekt jämnt!

 

Vi har blivit tillfrågade att vara med på fotografering 21 ggr (tvungen att räkna någon gång) och har troligtvis blivit fotograferade i 'smyg' minst tusen! Alla ska stanna upp för att titta och det är absolut inte diskret, helst så nära som möjligt att man nästan kan tro att de är halvt blinda. Vissa dagar är det hur irriterande som helst att man blir galen, andra märks det inte för man har vant sig. Snart hemma där ingen bryr sig och du kan gå på gatan ifred!

 

Morgondagens äventyr blir till the Great Wall of China & the Ming Tombs, wiiihooo! Det kommer bli awsome och mina fötter/ben kommer att protestera värre än någonsin, men det är värt varenda sekund av smärta - just keep on going! HARÉ


Kommentarer
Postat av: Gunilla

Det är alltid jobbigt att turista.Men det brukar det vara värt.

2011-05-01 @ 16:27:22
Postat av: Lars

Du kommer att gilla Ming gravarna...Dom var jag riktigt imponerad av!! P.S. Glöm inte att köpa pälsmössa vid muren...HeHe //Lars

2011-05-01 @ 17:14:22
Postat av: Lars

Såg på en av dom andra bloggarna att du hade tappat telefonen....Vi får väl prova om det går att få ut pengar till en ny på reseförsäkringen när du kommer hem // Lars

2011-05-01 @ 17:23:03
Postat av: Lilli

Mamma: Ja det är det allt och jag var förberedd på alla kineser samt fotografering! Ibland blir det bara för mycket när man aldrig får gå ifred.Far: Tyvärr fick vi inte se dom på nära håll, nu gick vi bara genom Sacred way. Fanns en annan tur som det ingick Ming gravarna men då var det "fel del" av muren, synd får bli till nästa kinaresa! Hehe blev ingen päls i värmen..hann inte "shoppa" något!Det var den gamla samsung mobilen som jag tappade nu, den jag använder hemma är fortfarande kvar.

2011-05-02 @ 18:05:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0